PP expandata


Afisare 1 - 5 din 5 (1 pagini)

PP expandata

Filtre de sedimente din PP (polipropilena) expandata 

 

Filtrele din PP (polipropilena) expandata functioneaza intr-un mod mecanic si elimina din apa nisipul, materiile suspendate fine, produsii corozivi si alte impuritati.

 

Cartusele sunt fabricate din polipropilena, ceea ce furnizeaza o raza larga de compatibilitate chimica, si contin 3 sau 4 straturi de membrane. Aceasta structura multistratificata de membrane permite o filtrare gradata in functie de marimea porilor si mareste capacitatea de retinere a impuritatilor. Filtrele din PP au multiple aplicari, in diverse domenii, cum ar fi purificarea apei de baut, industria mancarii si a bauturilor, pre-filtrarea in sistemele de osmoza inversa, sau desalinarea apei de mare. 

 

Polipropilena este un polimer termoplastic folosit intr-o varietate de aplicatii. Cu ajutorul unor proceduri speciale, din aceasta se obtin mase fibroase a caror porozitate poate fi controlata prin modificarea densitatii. Densitatea variaza gradual, de la exterior spre interior, ceea ce asigura o filtrare selectiva pe o perioada lunga de timp. Datorita proprietatilor sale de a rezista la temperaturi ambientale, la aproape toti solventii organici si anorganici, a fost introdusa in producerea  membranelor si cartuselor filtrante. Tehnologia a permis obtinerea unor mase compacte cu variatii de porozitate in volumul lor. Astfel, filtrele de polipropilena au reusit sa inlocuiasca cu succes traditionalele filtre din fire si fibre naturale sau sintetice. Proprietatile chimice si fizice unice ale polipropilenei fac din acest material o solutie extrem de versatila pentru filtrarea apei.

 

Avantajele filtrelor din PP expandata

 

  • Produc apa potabila curata, dar si sanatoasa, deoarece pastreaza in apa mineralele benefice.
  • Reduc semnificativ duritatea apei si elimina substantele chimice care se pot infiltra in apa din cauza instalatiilor.
  • Nu necesita consum suplimentar de energie electrica.
  • Imbunatateste gustul si mirosul apei.
  • Au o capacitate extrem de ridicata de retinere a prafului si sedimentelor.
  • Functioneaza la presiune redusa.

 

Cum sunt construite filtrele de sedimente din PP expandata

 

Filtrele din PP expandata au fost dezvoltate in urma cu multi ani ca substitut mai ieftin pentru cartusele cu fir. Acestea sunt fabricate din fibre de polimeri, care sunt supuse presiunii intr-o masina de extrudat si incalzita pana la punctul de topire. Apoi, fibrele de polimer topite sunt suflate cu aer cald printr-o duza. Din cauza fluxului extrem de turbulent de aer fierbinte, fibrele formeaza o matrice poroasa, iar acestea sunt colectate intr-un tub colector rotativ.

 

Filtrele moderne din PP expandata sunt fabricate din mai multe straturi de finete si densitate diferite. Aceste caracteristici variate pot fi atinse datorita vitezei de rotatie, marimilor diferite ale fibrelor din polimer si fluxului de aer. Cartusele din PP expandata sunt foarte rezistente din punct de vedere chimic si pot fi folosite intr-o varietate de aplicatii de filtrare.

Filtrele din PP expandata sunt mai eficiente decat cele cu fir, deoarece au o adancime de filtrare mai mare, sunt mult mai exacte si variate in ce priveste micronii, in special la capatul mai fin al spectrului.

 

Filtrele din PP expandata sunt alegerea cea mai buna in zonele cu un nivel ridicat de contaminanti, sau in care variatia de marime a contaminantilor este mai mare, asadar este nevoie de o capacitate mai ridicata de stocare a acestora.

 

Cartusul se schimba o data la 3-6 luni, in functie de calitatea apei si recomandarea producatorului, montandu-se simplu in locul vechiului cartus.