Filtre apa pentru toata casa


Pentru toata casa

Pentru toata casa

Un filtru de apa pentru toata casa este un sistem conectat direct la sursa de apa (put sau apa potabila municipala).  Limiteaza nevoia de a instala filtre individuale pe fiecare robinet.


Stoc limitat
Carcasa pentru filtru Aquafilter FHPR12-3VS
Stoc limitat
Filtru pentru toata casa Ecosoft Aquapoint FPV24520ECO
Stoc limitat
Statie dozare Ecosoft D03656025

Statie dozare Ecosoft D03656025

5.572,56 lei
Afisare 1 - 4 din 4 (1 pagini)

Pentru toata casa

Un filtru de apa pentru toata casa este un sistem conectat direct la sursa de apa (put sau apa potabila municipala), prin locul in care apa patrunde in locuinta. Toata apa folosita in casa va trece prin filtrul central, indiferent ca va fi folosita pentru baut, gatit sau spalat. Acest sistem va elimina sau limita nevoia de a instala filtre individuale pe fiecare robinet.

 

Contaminanti eliminati

Un filtru de apa pentru toata casa elimina o mare varietate de contaminanti care ameninta sanatatea, printre care metale grele (fier, mangan, plumb, cupru, mercur), radon, arsenic, pesticide, bacterii, paraziti, clor, rugina, compusi organici volatili, reduc duritatea. In plus, aceste sisteme imbunatatesc gustul si mirosul apei.

 

Avantajele filtrelor pentru intreaga locuinta

Cel mai mare avantaj al unui filtru pentru toata casa il reprezinta beneficiile asupra sanatatii, prin eliminarea clorului, sedimentelor si a altor chimicale daunatoare prezente in sursa de apa. Daca locuiesti intr-o zona cu apa dura, un filtru pentru toata casa o va deduriza, ceea ce inseamna beneficii pentru sanatatea pielii si a parului. De asemenea, un filtru pentru toata casa prelungeste si viata aparatelor electrocasnice, prin eliminarea sedimentelor si mineralelor din tevi, care le-ar putea dauna si scurta viata. Un alt avantaj este mentenanta, care nu pune probleme deosebite, doarece filtrele de acest tip au o durata de viata intre 5 si 10 ani, ceea ce se traduce in economii semnificative.

 

Dezavantaje

Un dezavantaj al filtrelor pentru toata casa este pretul ridicat, in comparatie cu filtrele cu montare sub blat, pe blat sau filtrele de baterie, dar si faptul ca, de obicei, este nevoie de ajutorul unui instalator profesionist pentru instalare.

 

Componente si mod de functionare

In general, un filtru de apa pentru toata casa este compus din urmatoarele elemente:

 • Pre-filtru de sedimente
 • Filtru cu carbon activ si filtru mineral de cupru-zinc
 • Dedurizator apa 
 • Filtru UV 
 • Post-filtru sub-micronic

De mentionat ca ultimele 3 componente sunt optionale.

 

Pre-filtrul de sedimente

Acesta este primul stagiu al procesului de filtrare si elimina particulele de rugina, sediment si namol inainte de a intra in apa din casa. Reducerea si eliminarea acestor contaminanti protejeaza instalatiile si tevile, precum si aparatele electrocasnice, si previne deteriorarea dusurilor si aeratoarelor de robinete. Pre-filtrul de sedimente trebuie schimbat o data la 6 luni sau atunci cand observi intunecarea culorii apei sau o scadere a debitului.

 

Filtrul mineral de cupru-zinc

Aceasta componenta este eficienta in diminuarea depunerilor din apa, in descompunerea metalelor grele solubile (in special fierul si manganul care slabesc eficienta rasinii schimbatoare de ioni folosita pentru dedurizare) si in eliminarea clorului, mercurului si hidrogenului sulfurat, in plus prevenind dezvoltarea algelor si bacteriilor. Filtrul functioneaza pe baza proprietatilor chimice ale cuprului si zincului si a carbonului activat pentru a elimina impuritatile, inainte ca apa sa ajunga in urmatorul stagiu. Cele doua metale sunt foarte diferite din acest punct de vedere. Cuprul este moale si foarte conductiv, in vreme ce zincul este dur si are proprietati izolatoare. Din combinarea celor doua rezulta o reactie electrochimica in cadrul careia electronii sunt transferati intre molecule, rupand legaturile moleculelor de clor si creand un compus nou (clorura de cupru si zinc), care este inofensiva pentru organismul uman.

 

Filtrul de carbon activ

In vreme ce pre-filtrul de sedimente indeparteaza particulele in functie de marime, filtrul de carbon activ functioneaza printr-un proces numit adsorbtie, ceea ce se traduce prin adeziunea pe o suprafata a atomilor, ionilor si moleculelor dintr-un gaz, lichid sau solid dizolvat. Filtrele cu adsorbtie atrag contaminantii si ii mentin pe suprafata carbonului. Carbonul activ este carbune tratat cu oxigen. Acest material este produs pentru a deschide milioane de pori foarte mici intre atomii de carbon, contribuind la procesul chimic prin care apare adsorbtia. Carbonul activ are o suprafata foarte mare care furnizeaza un loc propice pentru formarea legaturilor, in vederea atragerii impuritatilor si prevenirii acestora de a trece prin filtru. O limitare a acestui filtru este faptul ca anumite chimicale, precum sodiu si nitrati, nu sunt atrase de carbon si, ca urmare, vor trece neatinse prin procesul de filtrare. Filtrele cu carbon activ nu elimina nici contaminanti microbieni precum bacterii si virusuri, dar nici nitrati si minerale precum calciul si magneziul. 

 

Instructiuni de instalare

Pentru instalarea unui filtru pentru toata casa, vei avea nevoie de urmatoarele unelte:

 • Bormasina
 • O trusa de burghie
 • Doua chei chei ajustabile de marimi diferite
 • Un cutter de tevi
 • Cateva galeti pentru a colecta apa ramasa in sistem dupa inchiderea valvei
 • Un sistem de filtrare pentru toata casa

 

Pasi de instalare:

1. Alege o locatie usor accesibila, dar langa valva de inchidere principala. Asigura-te ca exista spatiu sub sistemul de filtrare pentru a schimba filtrul cand este necesar.
2. Taie conducta si instaleaza o noua supapa de inchidere. Ai in vedere ca s-ar putea sa ai nevoie de un adaptor pe fiecare parte a filtrului pentru a potrivi dimensiunea conductei cu noul filtru.
3. Asambleaza sistemul de filtrare pentru a te asigura ca poti accesa si inlocui usor filtrul. Odata ce esti multumit de pozitie, il poti marca pentru taiere.
4. Marcheaza teava pentru a realiza o taiere precisa.
5. Este timpul sa instalezi noul sistem de filtrare. Nu uita sa glisezi inelele de compresie si sa introduci piulitele de care ai nevoie pentru a crea o conexiune confortabila, fara scurgeri. Strange piulitele pentru a realiza o conexiune securizata.
6. Porneste din nou apa de la valva principala. Asigurati-te ca nu exista scurgeri, iar, daca exista, strange conexiunile.

Instalarea unui filtru de apa casa a devenit, treptat, o necesitate, avand in vedere calitatea indoielnica a apei din sursele private sau chiar municipale. Astfel, daca te gandesti serios la purificarea apei care intra in locuinta ta, un filtrele de apa pentru toata casa de pe Bei-Apa.ro este o solutie pe care trebuie sa o iei in considerare.