Filtre apa pentru dus


Pentru dus

Filtrele de apa pentru dus apara piele sensibila de clorul din apa. Daca vrei o piele moale si catifelata, alege cele mai bune filtre de dus de la Bei-Apa.ro!


Stoc epuizat
Cap pentru dus cu filtrarea apei FHSH-6-C
-29%
Afisare 1 - 2 din 2 (1 pagini)

Pentru dus

Filtrele de apa pentru dus au devenit o necesitate intrucat clorul din apa ataca pielea, uscand-o. 

Persoanele cu pielea sensibila sau chiar cu dermatita atopica pot sa aibe serios de suferit in urma apei clorinate.

Toate acestea dispar imediat ce vei folosi cele mai bune filtre de dus.

Filtrele pentru dus iti protejeaza sanatatea pielii

Un filtru pentru dus este un dispozitiv care se instaleaza pe capul de dus pentru a purifica apa de contaminantii utilizati in tratarea apei publice. Cele mai multe filtre pentru dus se monteaza direct pe capul de dus si, in general, sunt usor de instalat, fara a avea nevoie de ajutor profesionist.

Ce elimina un filtru de dus

Filtrele pentru dus sunt eficiente in eliminarea clorului, mirosului de sulf si a depunerilor, dar si alte impuritati chimice prezente in apa. De asemenea, filtrele pentru dus elimina expunerea la bacteriile daunatoare care se acumuleaza in capul de dus, care ajung pe pielea ta de fiecare data cand dai drumul la apa.

 

Tipuri de filtre de dus

Filtrul cu carbon

Este cel mai des folosit tip de filtru pentru dus, datorita accesibilitatii preturilor, carbonul activat din interior neavand nevoie de prea multe cheltuieli. Reduce semnificativ cantitatile de clor si anumite chimicale organice, clorul fiind atras si absorbit pe suprafata particulelor de carbon. Filtrele de acest fel sunt afectate de caldura, asadar nu functioneaza eficient in orice conditii, temperatura ridicata a apei anuland efectul carbonului activat. Durata de viata a unui astfel de filtru este destul de limitata.

 

Filtrul cu carbon activ si KDF

Filtrul de dus cu carbon activ granular si KDF este superior intrucat KDF foloseste cupru si zinc pentru filtrare, eliminand clorul liber prin inversarea procesului electrochimic care a separat initial clorul de sodiu, intr-o solutie sarata. Aceste filtre au, insa, limitari importante: nu elimina clorul si sunt afectate de presiunea apei. Cand presiunea nu este suficient de ridicata, apa nu poate trece prin pudra KDF.

 

Filtrul cu vitamina C

Filtreaza 99% din cantitatea de clor, o mare parte din cloramina si sedimente, dar si clorul dispersat in aer in timpul dusului, care este de asemenea daunator, odata inhalat. Functioneaza pe baza unui tub de acid ascorbic (vitamina C in stare pura) care interactioneaza cu clorul si il neutralizeaza. Dupa ce trece prin blocul de vitamina C, clorul este convertit in cloruri anorganice.

 

Cum se instaleaza

Pasul 1: Detaseaza capul de dus. Acest lucru se face, de obicei, cu o pereche de clesti, dar, in functie de tipul capului de dus, este posibil sa fie necesar si un alt instrument pentru a desface piulitele capului de dus.

Pasul 2: Etanseaza conducta de dus. Pune banda de teflon in jurul filetului dusului si asigura-te ca banda este pozitionata corespunzator, astfel incat sa nu existe scurgeri de apa din filtru dupa ce este atasat la conducta de dus.

Pasul 3: Monteaza filtrul pentru dus. Monteaza filtrul pe conducta acoperita cu banda de teflon si roteste-l in sensul acelor de ceasornic si fixeaza-l bine.
Pasul 4: Porneste apa. Plaseaza un recipient (ex: o galeata) sub filtru si porneste apa rece. Lasa apa sa curga prin filtru apa decolorata datorita depunerilor de carbon. Porneste incet si apa calda si lasa sa curga pana cand apa devine incolora, apoi scoate galeata de sub dus.

Pasul 6: Reataseaza capul de dus. Ataseaza capul de dus deasupra filtrului si roteste capul dusului pana cand acesta este bine fixat.

 

Cum se inlocuieste cartusul filtrant

1. Deschide filtrul
2. Scoate cartusul vechi
3. Scoate garniturile, spala-le, sterge-le si lasa-le la uscat
4. Clateste carcasa interioara si las-o la uscat
5. Plaseaza cartusul nou cu sita inspre sursa de apa
6. Inchide filtrul
7. Lasa apa sa curga timp de 1 minut pentru a elimina orice urma de carbon

 

Aspecte de luat in calcul la cumpararea unui filtru de dus

 

Compatibilitatea cu capul de dus

Nu toate filtrele sunt la fel de versatile cu toate capetele de dus si pot fi fabricate doar pentru anumite tipuri.

 

Durabilitatea

Nu ar avea sens sa cumperi un produs care se va deteriora dupa doar cateva zile. Arunca o privire asupra materialului utilizat in fabricarea filtrului si alege un filtru fabricat din material durabil, care sa reziste la o utilizare constanta. De asemenea, trebuie luata in considerare si durabilitatea cartusului de filtrare.

 

Durata de viata

Un filtru de dus bun ar trebui sa dureze cel putin 1-2 luni, dar poti inlocui filtrul fara a schimba intreaga unitate. Durata de viata variaza de obicei in functie de frecventa la care este folosit dusul, calitatea apei si durata dusurilor.


Ajustabilitatea

Datorita faptului ca nu poti utiliza un astfel de dispozitiv toata viata, acestea ar trebui sa fie reglabile, pentru a permite inlocuirea cartuselor. Un filtru bun trebuie sa se potriveasca usor cu dusurile obisnuite, deoarece ar fi un dezastru sa cumperi un filtru si sa realizezi ca nu este compatibil cu dusul tau.


Comoditatea

Instalarea filtrului pentru dus ar trebui sa fie un proces foarte usor, fara nicio inconvenienta. Din fericire, majoritatea filtrelor de dus disponibile in prezent pe piata sunt construite pentru a fi usor de instalat de catre oricine.


Cheltuieli

Alege un filtru care iti ofera o buna valoare pentru banii investiti. Cu toate acestea, daca doresti un filtru de inalta calitate, atunci ar trebui sa te pregatesti ca acesta sa fie un pic costisitor.