Dispozitive de siguranta si control


Dispozitive de siguranta si control

Stoc limitat
Pompa presiune Ecosoft KPOMPROECO pentru osmoza inversa
Afisare 1 - 1 din 1 (1 pagini)

Dispozitive de siguranta si control

Dispozitive de siguranta si control

 

Aici vei gasi dispozitive de siguranta si control menite sa iti protejeze sistemul de filtrare si sa iti asigure functionarea corecta a acestuia, in conditiile aparitiei unor factori externi pe care nu ii poti anticipa (ex. schimbari bruste in presiunea apei, inundatii, scurgeri si altele). In aceasta categorie poti gasi o oferta variata de limitatoare de debit, supape de sens, supape cu 4 cai, supape si valve antiinundatie si valve pentru limitarea presiunii.

 

Limitatoarele de debit

au ca scop restrictionarea fluxului de apa reziduala care se scurge din membrana de osmoza inversa. Cum funcționează? Aceste dispozitive furnizeaza rezistenta prin crearea de presiune din partea opusa membranei, fortand o parte din apa, permeatul (apa filtrata produsa) prin membrana. Fara aceasta rezistenta, toata apa care a patruns in carcasa membranei ar lua calea cu cea mai mica rezistenta si ar iesi prin scurgere. Limitatoarele de debit sunt esentiale in functionarea osmozei inverse, fara aceste dispozitive procesul de filtrare ar fi practic imposibil. In sectiunea dedicata vei afla toate detaliile de care ai nevoie despre limitatoarele de debit, pentru a le achizitiona in deplina cunostinta de cauza.

 

Supapele de sens

sunt de asemenea dispozitive extrem de importante pentru functionarea procesului de osmoza inversa. Acestea sunt valve unidirectionale instalate pe linia de apa filtrata, la iesirea din carcasa membranei. Sunt componente mici si ca dimensiuni si ca preturi, dar esentiale pentru functionarea sistemului ca intreg. In lipsa acestui dispozitiv, unitatea nu se va inchide cum trebuie cand rezervorul de stocare se umple, o mare cantitate de apa se va irosi, ceea ce va duce la distrugerea membranei.

 

Supapele cu 4 cai

sunt folosite in unitatile moderne de osmoza inversa. Rolul acestora este de a opri productia de apa imediat dupa umplerea rezervorului de stocare. Supapa opreste fluxul de apa catre membrana de osmoza inversa atunci cand presiunea din rezervor atinge doua treimi din presiunea apei de la sursa. Apa iese din prefiltrul unitatii de osmoza inversa, intra in portul de intrare al supapei cu 4 cai, apoi se intoarce si iese prin portul de iesire, pe unde curge catre membrana de osmoza inversa.

 

Supapele si valvele antiinundatie

sunt proiectate pentru a te proteja permanent si reprezinta cea mai buna aparare impotriva deteriorarilor cauzate de scurgerile de apa neprevazute. Aceste dispozitive iti ofera linistea ca locuinta si sistemul tau de filtrare sunt mereu in siguranta. Supapele de acest tip detecteaza umezeala folosind contacte din metal si te avertizeaza prin sunetele alarmei si prin oprirea sursei de apa care alimenteaza sistemul de filtrare din locuinta ta.

 

Valvele pentru limitarea presiunii

sunt proiectate pentru a face fata fenomenului „loviturii de ciocan”, fenomen care descrie un flux inegal si instabil al apei din instalatii. Poarta aceasta denumire datorita sunetelor puternice pe care le vei auzi, datorate efectului de soc. Este cauzat de schimbarea brusca a directiei si/sau vitezei apei din reteaua publica, atunci cand pornesti sau opresti un robinet, ceea ce cauzeaza o schimbare in presiunea apei. Chiar daca la inceput, acest fenomen inseamna doar zgomote in tevi, el poate provoca, in timp, deteriorari grave ale sistemului de instalatii, daca problema nu este adresata la timp.

 

Te invitam sa citesti toate detaliile despre aceste produse in sectiunile dedicate si sa alegi produsele care se adreseaza cel mai bine la problemele din locuinta ta. Noi iti garantam ca toate au fost supuse unor teste minutioase de calitate, care le garanteaza functionalitatea maxima.