Rezervoare de apa (tank)

Show Filters
Show Filters

Afișez 1–12 din 16 rezultate

Rezervoare de apa (tank)In aceasta categorie vei gasi rezervoare de stocarea a apei fabricate din otel inoxidabil, plastic sau otel (la exterior) si plastic de grad alimentar (la interior), destinate sistemelor de filtrare cu osmoza inversa.

Scopul principal al acestora este de a inmagazina apa filtrata de sistemul cu osmoza inversa, pentru a mari capacitatea de apa filtrata disponibila.

Nevoia unui astfel de rezervor provine din faptul ca membrana de osmoza inversa are de obicei un debit mic si nu poate asigura permanent toata cantitatea de apa necesara intr-o locuinta.

Din ce este facut un rezervor de apa

Vasul de stocare este format din doua camere separate printr-o membrana de butil. In camera de jos este stocat aerul sub presiune, iar in camera de sus se stocheaza apa.
In partea de jos este valva de aer prin care se scoate sau se pune aer in compartimentul de jos.
In partea de sus are o valva de apa (robinet) prin care circuitul apei poate fi oprit, la nevoie.

Materialele din care este fabricat un rezervor de apa

Rezervoarele din oferta Bei-Apa sunt de mai multe feluri, in functie de materialul din care sunt fabricate: otel inoxidabil 304 food-grade, plastic fara BPA, sau combinatie otel-polipropilena.

Otelul inoxidabil are mai multe avantaje: este extrem de durabil, are o rezistenta ridicata la viteza mari ale apei, la coroziune si la caldura, este usor de curatat si reciclabil si, nu in ultimul rand, nu afecteaza sanatatea.

Plasticul fara BPA (Bisfenol A) ofera si el multiple beneficii, in special in sfera sanatatii. Bisfenol A este un compus sintetic omniprezent in containerele din material plastic. Moleculele acestei substante nocive ajung de obicei in apa si pot afecta sanatatea, daca sunt ingerate in mod regulat, provocand depresie, anxietate, tensiune arteriala, diabet sau boli cardiovasculare, dar si cancer la san si cancer de prostata. Rezervoarele din oferta www.bei-apa.ro nu contin aceasta substanta, asadar orice produs ai alege, sanatatega ta nu va fi pusa in pericol.

Cum functioneaza un rezervor de osmoza inversa

Apa intra si iese din rezervor prin acelasi furtun, si este stocata in camera superioara. Atunci cand vrei sa folosesti apa din rezervor, ea este impinsa afara din camera cu ajutorul presiunii aerului din partea inferioara.

Cand achizitionezi un rezervor nou, el poate fi deja preincarcat cu aer sau nu, in functie de producator. Asemenea anvelopelor de masina, va trebui sa pui aer in ele, ca parte din mentenanta regulata. In cazul celor mai multe rezervoare, valva de verificare a presiunii este localizata pe partea laterala sau inferioara. Incarcarea standard cu aer pentru rezervoarele de osmoza inversa este aproximativ 5-7 psi atunci cand nu este apa in ele. Va trebui sa golesti rezervorul de apa pentru a verifica presiunea. Poti face asta cu ajutorul unui aparat de masurat presiunea pe care il gasesti in orice magazin de piese auto sau unelte.
Daca presiunea aerului este mai mare, cantitatea de apa va fi mai mica, dar debitul va fi mai mare, deci vei umple mai repede un pahar sau orice alt recipient. Si viceversa, daca scazi presiunea, cantitatea de apa va creste, dar va scadea debitul.

Erori comune despre rezervoare

Cea mai mare neintelegere legata de rezervoarele de osmoza inversa este ca ele pot contine capacitatea de apa precizata de producator. In realitate, ele au o capacitate mult mai mica, deoarece o mare parte din spatiul interior este ocupat de aer si de camera de butil. De exemplu, dintr-un rezervor de 15 litri, vei obtine maximum 9,5 litri de apa daca reduci presiunea aerului. In mod normal, volumul de apa real disponibil este jumatate din volumul total declarat.

Un alt aspect inteles gresit este credinta ca materialul exterior din care este fabricat rezervorul afecteaza calitatea apei. In realitate, apa pe care o vei bea nu atinge materialul din care este fabricat rezervorul, ci ea intra in contact doar cu camera fabricat din material de grad alimentar care poate fi polipropilena sau inox alimentar.

In sectiunile dedicate tipurilor mentionate de rezervoare, iti vom impartasi mai multe detalii despre instalarea, inlocuirea, curatarea si mentenanta rezervoarelor de osmoza inversa.

Citește mai mult...