Accesorii carcase


Afisare 1 - 9 din 9 (1 pagini)

Accesorii carcase

Accesorii carcase

In aceasta sectiune vei gasi accesorii pentru carcasele sistemelor de filtrare, care te vor ajuta la instalarea acestora, dar si atunci cand faci interventii de mentenanta. Printre acestea se numara chei pentru desfacut carcase, garnituri de centrare, adaptoare, conectori, suruburi si multe altele.

 

Carcasa este un element necesar in cazul majoritatii tipurilor de filtre, deoarece aceasta tine cartusul in loc si ajuta la ghidarea apei prin el. Cele mai multe carcase sunt fabricate din policarbonat, polipropilena sau plastic, materiale care indeplinesc standardele NSF.

 

 

Componentele unei carcase 

 

O carcasa standard este realizata din 3 mari parti: capacul filtrului, canistra si cartusul. Canistra este un container fabricat din plastic proiectat sa tina cartusul fixat in locul lui si sa ghideze apa prin el, in functie de cantitatea necesara. Capacul permite apei sa curga in si din canistra in mod corect. In interiorul canistrei poti plasa orice filtru care se potriveste, inclusiv filtre de carbon sau filtre de sedimente. Unele carcase sunt vandute cu cartuse incluse, dar este usor sa le gasesti pe cele care iti permit sa alegi tipul filtrului.

 

In interiorul carcasei vei gasi un dispozitiv de mici dimensiuni si un inel de etansare al caror rol este de a mentine partea inferioara a cartusului fixata in loc si de a-l etansa. Un dispozitiv asemanator poate fi gasit in partea interioara a capacului, acesta avand rolul de a mentine partea de sus a cartusului bine fixata in loc. In zona de sus a canistrei, unde aceasta se conecteaza cu capacul, vei gasi o garnitura care ajuta la etansarea celor doua componente impreuna si la eliminarea scurgerilor.

 

Canistrele carcaselor se pot gasi in diverse culori, inclusiv alb, albastru, rosu, dar si transparent. In multe cazuri, culoarea indica scopul acestora. De exemplu, o canistra si un capac rosii pot indica faptul ca filtrul este proiectat pentru filtrarea apei fierbinti. In general, capacele sunt albe sau negre.

 

Carcase duble si triple

 

In situatia in care ai nevoie de mai multe filtre diferite (daca au marimi in microni din ce in ce mai mici pentru filtrare fina sau contin tipuri diferite de filtre pentru indepartarea unei plaje largi de contaminanti din apa de la robinet), ai la dispozitie carcase duble sau triple. Acestea sunt tipuri de carcase ce permit doua sau trei canistre sa fie atasate la un capac comun. Alegerea unei carcase cu mai multe canistre nu este doar mai convenabila, deoarece pastreaza toate filtrele impreuna si usor de accesat, dar te poate si asigura ca apa se misca prin filtre in progresia corecta.

 

Carcase rezidentiale vs. comerciale

 

Desi carcasele rezidentiale si carcasele comerciale fac, in mare, acelasi lucru, exista si cateva diferente intre ele. O mare parte dintre carcasele comerciale au o canistra transparenta care iti permite sa observi daca filtrul functioneaza corect. Acest tip de canistra poate fi folosit si cu filtre care isi schimba culoarea sau indicat prin alt tip de avertisment vizual ca este momentul sa fie schimbate. Unele carcase comerciale includ un buton de eliberare a presiunii care poate fi folosit daca presiunea din canistra este prea inalta, iar carcasa are scurgeri.